< Terug naar overzicht

Woningen 't Waver Grootschermer geadverteerd

PageRight_Afbeelding3_1 28 april 2014 - De nieuwbouw van ’t Waver ligt in het mooie Grootschermer. Een lintdorp in de gemeente Schermer met zo’n 1.000 inwoners.

Het project
Het ontwerp van deze nieuwbouw is van Van den Brink en Tupker architecten uit Amsterdam. Zij hebben gekozen voor drie gebouwen met een landelijke uitstraling. De gebouwen doen denken aan de authentieke stolpboerderij. ’t Waver draagt bewust bij aan de dorpse vernieuwing van het prachtige Grootschermer. Tegelijkertijd hebben de gebouwen, dankzij het ontwerp en materiaalgebruik, een heel eigen en eigentijds aanzien. In dit project worden acht kleine eengezinswoningen en zes seniorenappartementen gebouwd. Het zijn allemaal sociale huurwoningen.

De woningen
De eengezinswoningen hebben twee of drie slaapkamers. De seniorenappartementen hebben twee slaapkamers en zijn gelegen op de begane grond of op de eerste verdieping (zónder lift en mét inpandige trap naar de tweede verdieping). Alle woningen zijn tussen de 90 m2 en 95 m2, beschikken over een kleine buitenruimte of balkon en hebben een aparte fietsenberging.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben over de te volgen procedure of over de vorderingen van het project, dan kunt u contact opnemen met het Telefonisch Informatie Punt van Wooncompagnie op telefoonnummer 0900 20 22 373 (lokaal tarief ).

De bouw
De bouw is op 1 april 2014 gestart. Onder voorbehoud worden de woningen eind 2014 opgeleverd.

De kosten
De netto huurprijzen van alle woningen zullen tussen € 640,09 en € 693,70 bedragen. Deze huurprijzen vallen binnen de grenzen voor het aanvragen van huurtoeslag voor personen vanaf 23 jaar. De servicekosten (voor elektra, algemene ruimten en glasverzekering) zijn hier niet bij inbegrepen. De eerste huurverhoging vindt plaats per 1 juli 2015.

Interesse?
De toewijzing van de woningen wordt verzorgd door Wooncompagnie, vestiging Purmerend. Om in aanmerking te komen dient u als woningzoekende ingeschreven te staan bij SVNK. De appartementen worden geadverteerd op maandag 28 april 2014 via www.svnk.nl. U kunt reageren tot maandag 12 mei 2014 9.00 uur. Daarna sluit de reactietermijn. De toewijzing van de woningen zal in de weken hierna geschieden. Bij de toewijzing van de woningen wordt voorrang gegeven aan woningzoekenden uit de gemeente Schermer. Daarom maken wij een handmatige selectie uit de reacties. De toewijzingscriteria worden vermeld in de advertentie.