< Terug naar overzicht

Woningruilmarkt in Schagen: dé kans op een passende huurwoning!

3360 Banner Woningruil 360x320px (1) 5 februari 2019 - Goed nieuws voor huurders in de gemeente Schagen die op zoek zijn naar een andere sociale huurwoning. Wooncompagnie organiseert zaterdag 9 maart 2019 een Woningruilmarkt. Tijdens deze Woningruilmarkt kunnen huurders hun huurhuis aanbieden, het aanbod van andere ‘woningruilers’ bekijken en op die manier wellicht de ideale match vinden. De corporatie wil met dit initiatief de woningmarkt in beweging brengen en ervoor zorgen dat huurders snel een woning vinden die aansluit bij hun woonwensen. De Woningruilmarkt wordt gehouden in verenigingsgebouw De Blokhut aan de Loet 10 te Schagen, van 10.00 tot 12.00 uur.

'De Woningruilmarkt is bedoeld voor alle huurders in de gemeente Schagen die zoeken naar een andere woning, maar deze via de reguliere weg niet of zeer moeizaam kunnen vinden,’ vertelt Manager Bewoners Roeland Gravestein van Wooncompagnie. ‘Dat kan komen omdat de gewenste woning niet vrijkomt of omdat er op die specifieke woning massaal wordt gereageerd. Woningruil biedt in dat geval meer kansen, want iedereen die op zoek is naar een specifieke woning, heeft een specifieke woning aan te bieden. Kortom, woningruil kan een ideale manier zijn om snel een beter passende huurwoning te vinden.’

Hoe groter het aanbod, hoe meer matches
Geïnteresseerde huurders kunnen zich nu al voor de Woningruilmarkt aanmelden. ‘Het is goed dat zoveel mogelijk huurders aan de markt deelnemen, want hoe groter het aanbod, hoe meer matches er kunnen worden gemaakt,’ benadrukt Gravestein. 

Alle woningen bekijken
Tijdens de Woningruilmarkt kunnen huurders via informatieborden hun eigen woning promoten, de te ruil aangeboden woningen bekijken en contact leggen met andere ‘woningruilers’. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de afdeling Klantcontact van Wooncompagnie, telefonisch (0900 2022373) of via de mail (klantcontact@wooncompagnie.nl). Of online via  het formulier op www.wooncompagnie.nl/woningruilmarkt

Meer voordelen
Woningruil heeft legio voordelen, benadrukt Gravestein: ‘Zo zal Wooncompagnie bij woningruil niet kijken naar het inkomen als beide huurders huren bij Wooncompagnie. Voordeel van woningruil is ook dat woningzoekenden de opgebouwde punten in Woonmatch behouden, ze reageren immers niet op een vrijkomende woning in Woonmatch. Woningruil kan dus ook ideaal zijn als een huurder in afwachting is van zijn of haar droomhuis.