< Terug naar overzicht

Wooncompagnie brengt bij rond de 200 woningen in Edam spouwmuurisolatie aan

Muurisolatie Edam-0370_LR 10 maart 2017 - Het wooncomfort verhogen en vooral de stookkosten verlagen. Dat is de insteek van een isolatieproject dat Wooncompagnie binnenkort uitvoert in Edam. Bij rond de tweehonderd woningen, die eerder werden voorzien van bodemisolatie, wordt nu ook spouwmuurisolatie aangebracht. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de buiten- en binnenmuren geïsoleerd. Hierdoor krijgen vocht en tocht in de woning geen kans meer. Dit zorgt voor voelbaar meer comfort, een gezonder binnenklimaat en aanzienlijk lagere energielasten.

Via gaten in de gevel
Spouwmuurisolatie wordt aangebracht door gaten in de gevel te boren. Via die gaten wordt het isolatiemateriaal (foam) de spouwmuur ingeblazen. Na de werkzaamheden worden de gaten weer zorgvuldig gedicht.

Binnenkort van start
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Rotterdamse Fihuma Groep, met een vestiging in Kwadijk. De betreffende bewoners zijn inmiddels schriftelijk op de hoogte gebracht van de werkzaamheden en worden binnenkort gebeld om een afspraak in te plannen. Het isolatieproject start in week 11 en wordt naar verwachting in week 15 afgerond. 

‘Ons huis wordt steeds behaaglijker’
Bewoners hoeven voor het uitvoeren van de werkzaamheden niet thuis te zijn, maar dienen er wel voor te zorgen dat de achtertuin vrij toegankelijk is. De huurders reageren overigens zeer enthousiast op de geplande isolatiewerkzaamheden. ‘Dankzij de bodemisolatie is ons huis een stuk behaaglijker en hoeven we minder te stoken,’ zegt één van hen. ‘Nu er ook spouwmuurisolatie wordt aangebracht, zullen die voordelen alleen maar groter worden.’

Kosteloos uitgevoerd
‘Wooncompagnie vindt het belangrijk dat huurders aangenaam wonen, de energiekosten worden beperkt en het milieu wordt gespaard,’ aldus Projectleider Beheer & Onderhoud Menno de Rooij van Wooncompagnie. ‘Daarnaast willen wij onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid graag bereiken. Om die reden is besloten de spouwmuurisolatie kosteloos aan te bieden.’ Ook komende jaren betalen bewoners geen huurverhoging voor de isolatie die nu wordt aangebracht.