< Terug naar overzicht

Wooncompagnie geeft complex aan Bernhardstraat in Schagen een opknapbeurt

Bernardstraat Schagen-0857 14 maart 2017 - Huurders van achttien woningen aan de Bernardstraat in Schagen lopen binnenkort weer stralend door hun complex. Nadat vorig jaar de buitenzijde van het gebouw werd geschilderd, is nu de binnenzijde aan de beurt. En de schilders leveren zeker geen half werk. Van de betonnen plafonds, vloeren, kozijnen tot kolommen: alles wordt vakkundig onder handen genomen. ‘Na deze opknapbeurt is het complex weer helemaal klaar voor de toekomst,’ stelt projectleider Beheer en Onderhoud Jeroen Oppenhuis van Wooncompagnie.

Nieuwe vloercoating
Het is voor de bewoners nu misschien nog even passen en meten, maar over twee weken ziet hun complex er weer blinkend uit. Zo worden de betonnen plafonds (de onderzijden van de galerijen en balkons) geschilderd. Daarnaast krijgen de galerijen een nieuwe vloercoating en worden alle stalen kolommen gereinigd en voorzien van een verse verflaag.

Kozijnen opnieuw in de verf
Verder ontfermen de schilders van Helder Vastgoed uit Den Helder zich over de kozijnen van ramen en deuren aan de balkonzijde. Ook wordt de rabatbetimmering aan de binnenzijde geschilderd.

Prettig woonklimaat
‘Wooncompagnie vindt het belangrijk dat woningen en complexen goed worden onderhouden én dat huurders aangenaam wonen,’ zegt Jeroen Oppenhuis. ‘Het complex ziet er straks weer gelikt uit en dat komt het woonklimaat natuurlijk alleen maar ten goede.’

‘Helemaal af’
De bewoners kunnen dat beamen. ‘Toen het complex vorig jaar aan de buitenkant werd geschilderd, was dat al een wereld van verschil,’ zegt één van hen. ‘Nu ook de binnenzijde wordt aangepakt, is het echt helemaal af.’