< Terug naar overzicht

Duurzame zinken gevelbekleding voor bergingen in Slootdorp

Bergingen Slootdorp na 2 april 2019 - Ze kunnen er voorlopig weer tegen, de bergingen achter 22 woningen aan de Brink in Slootdorp. Wooncompagnie voorzag de schuren afgelopen weken van een zinken afwerkingsmateriaal. ‘Het verfwerk van de bergingen verkeerde in slechte staat,’ zegt projectleider Beheer en Onderhoud Jeroen Oppenhuis van Wooncompagnie. ‘Opnieuw schilderen was echter geen optie. Vandaar dat we hebben gekozen voor deze zinken gevelbekleding.’

Uiterst duurzaam materiaal
Een zinklaag heeft een zeer lange levensduur en kan na gebruik volledig worden hergebruikt. Hierdoor wordt dit duurzame materiaal steeds vaker in de bouw gebruikt.

Zelfde uitstraling als de woningen
De nieuwe look van de bergingen sluit mooi aan bij de uitstraling van de sociale huurwoningen, die eveneens zinken elementen bevatten. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Koopmans Schilders uit Harlingen.

Een heel ander gezicht
De huurders zijn blij met het feit dat hun bergingen er weer strak uitzien. ‘Het is gewoon een heel ander gezicht,’ aldus één van hen. Wooncompagnie draagt met dit project bij aan een aangenaam woonklimaat.