< Terug naar overzicht

Wooncompagnie levert woningen in Oterleek op

6 september 2016 - In hartje Oterleek levert Wooncompagnie woensdag 7 september aanstaande tien woningen op in de sociale huursector. De bouw van de woningen is geheel volgens planning verlopen. Het gaat om tien huurwoningen, zes op de begane grond en vier op de eerste verdieping.

Twee blokken met een tussenliggend erf
Het project bestaat uit twee blokken, met een tussenliggend erf. Er is een eigentijdse uitvoering ontstaan van agrarische volumes aan de Dorpsstraat, met een doorkijk naar het achterliggende polderlandschap. Het bijzondere ontwerp, van Hooyschuur Architecten uit Wormerveer, sluit goed aan bij het karakter van Oterleek. De bouwwerkzaamheden zijn verricht door De Geus Bouw uit Broek op Langedijk.

 

Driekamerwoningen met een tuin of balkon
Woensdag 7 september krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe stulpje. De driekamerwoningen hebben een tuin of balkon en zijn in trek bij bewoners in uiteenlopende leeftijden.

 

Een royale belangstelling
Er was een royale belangstelling voor dit nieuwbouwproject. Eén bewoner van de huizen die oorspronkelijk op deze plek stonden, keert terug naar de vertrouwde locatie. Verder verhuizen enkele inwoners uit Oterleek naar het nieuwbouwplan.