< Terug naar overzicht

Wooncompagnie levert woningen ’t Waver op

Waver Appartementen 3 februari 2015 - Wooncompagnie maakt zich op voor de oplevering van nieuwbouwproject ’t Waver in Grootschermer. De bewoners van dit bijzondere project krijgen aanstaande woensdag 4 februari 2015 de sleutel van hun nieuwe stek. Het gaat om in totaal veertien sociale huurwoningen: zes appartementen en acht eengezinswoningen. De woningen zijn verdeeld over drie gebouwen die qua ligging, ontwerp en het weidse uitzicht verwijzen naar een boerenerf. De meeste bewoners zijn afkomstig uit het dorp of de directe omgeving van Grootschermer.

Langdurig ontwerpproces
De realisatie van ’t Waver heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Met name het ontwerpproces was ingewikkeld en langdurig. Maar het resultaat mag er zijn. Naast het bijzondere ontwerp (door Van den Brink en Tupker Architecten uit Amsterdam) zorgt het materiaalgebruik binnen dit project voor de nodige variatie. Traditionele bakstenen en dakpannen worden afgewisseld met materialen als hout en zink. Dit geeft het project een even kenmerkende als eigentijdse uitstraling.

Drukbezochte kijkmiddag
Met ’t Waver is Grootschermer een mooie wijk rijker. Belangstellenden hebben dit onlangs met eigen ogen kunnen aanschouwen. Tijdens een speciale, drukbezochte kijkmiddag op woensdag 28 januari konden geïnteresseerden de verschillende woningtypen bekijken en de sfeer proeven van dit nieuwbouwplan.