< Terug naar overzicht

Wooncompagnie maakt leerlingen woonwijs tijdens praktijkles op locatie

22 mei 2013 - Leerlingen Bladergroen verkennen huurwoning

Wooncompagnie verzorgt aanstaande vrijdag 24 mei 2013 een bijzondere praktijkles voor leerlingen van Scholengemeenschap W.J. Bladergroen in Purmerend. Twaalf scholieren krijgen op locatie, in een leegstaande woning, allerlei praktische informatie en tips over het thema wonen. De woonexcursie is het vervolg op een succesvolle gastles die twee medewerkers van Wooncompagnie enkele weken geleden op de school hielden.

Vestigingsmanager Rina van Rooij en projectleider Mariel Esser informeerden de scholieren tijdens deze gastles over het  thema wonen. Deze keer gaan de klasgenoten van W.J. Bladergroen, een school voor leerlingen die aangepast onderwijs en extra steun nodig hebben, op pad.

Praktische en technische informatie over wonen
Om precies te zijn naar de Roedestraat 49 in Purmerend, een woning die tijdelijk leegstaat omdat de corporatie deze binnenkort te koop aanbiedt. Van 10.15 tot 11.45 uur krijgen de scholieren, uit het derde jaar van de richting Zorg & Welzijn, daar praktische en technische informatie over wonen en alles wat daar bij komt kijken.

Rondleiding en praktijkopdrachten
De praktijkles wordt gegeven door Mariel Esser en opzichter René Kool van de corporatie. Na een rondleiding door de woning voeren de leerlingen verschillende opdrachten uit. Van het instellen van de thermostaat, het noteren van elektra- en watermeterstanden tot het opmeten van een vertrek en raam(kozijn) ten behoeve van de stoffering. 

‘Leerlingen zijn onze toekomstige huurders’
‘Deze leerlingen, van ongeveer dertien á veertien jaar, zijn onze toekomstige huurders,’ licht Mariel Esser het project toe. ‘Het is belangrijk dat zij weten wat het inhoudt als je op jezelf gaat wonen en wat het allemaal kost. Dat laatste onderstreept meteen dat het belangrijk is om je school af te maken.’

Geen kosten, hoog rendement
Komende jaren ligt bij Wooncompagnie de nadruk op het nemen van( maatschappelijke) verantwoordelijkheid en het maken van verstandige keuzes. Het schoolproject is hier een lichtend voorbeeld van. ‘We maken scholieren op een zuiver praktische manier bekend met wonen. Zodat ze zich straks goed voorbereid op de woningmarkt kunnen begeven. Dit project kost geen geld, maar levert ons én de scholieren veel op,’ aldus de projectleider.