< Terug naar overzicht

Wooncompagnie neemt 45 woningen in Middelie en Stompetoren onder handen

isolatieproject Middelie Stompetoren-huurder R. Leeflang 8 mei 2019 - Rob Leeflang blij met geplande isolatiewerkzaamheden:
‘Het wooncomfort zal flink toenemen’

‘In dit hoekhuis voel je het, bij een stevige oostenwind, ’s avonds in huis gewoon waaien. Op die momenten draag ik bewust altijd extra warme kleren. Ik kan niet wachten totdat de muren zijn geïsoleerd.’ Dat zijn de woorden van Rob Leeflang (69) uit Middelie. Wooncompagnie treft in zijn huurwoning uiteenlopende isolerende maatregelen. De werkzaamheden maken deel uit van een onderhoudsproject dat de corporatie uitvoert aan totaal 45 woningen in Middelie en Stompetoren. ‘Ik verwacht dat alle werkzaamheden me veel meer wooncomfort gaat opleveren,’ aldus Rob Leeflang.

Van top tot teen
In Middelie neemt Wooncompagnie aan de Zijvend en omliggende straten in totaal 25 woningen onder handen. In Stompetoren betreft het 20 woningen, aan de Dokter Heringastraat, Burg. J. Poschstraat, Wiekstraat en Schermeerstraat. De woningen worden in de eerste plaats voorzien van HR ++ glas, daarna worden de kozijnen geschilderd. Vervolgens wordt dakisolatie aangebracht. Later dit jaar wordt bij de woningen spouwmuurisolatie aangebracht. Hiermee zijn de woningen, waar al eerder vloerisolatie werd toegepast, van top tot teen geïsoleerd.

Blij met dakisolatie
Rob Leeflang is blij met de geplande dakisolatie door Wooncompagnie. ‘Er zitten behoorlijke kieren in het dak, je kunt de dakpannen tellen. De dakisolatie zal hoe dan ook veel tocht en warmteverlies tegengaan, en dat zie ik weer terug in de energierekening. En mijn maandelijkse huur gaat niet omhoog door deze werkzaamheden.’ De isolatiewerkzaamheden worden binnen dit project uitgevoerd door Coen Hagedoorn Bouwgroep uit Purmerend.

Geen huurverhoging
Wooncompagnie draagt duurzaamheid en betaalbaarheid hoog in het vaandel. De corporatie vindt het belangrijk dat het milieu wordt gespaard en dat de energielasten van bewoners zo laag mogelijk zijn. Om die reden gaan de isolerende maatregelen niet gepaard met huurverhoging. Tegelijkertijd profiteren huurders van meer wooncomfort en lagere energielasten.