< Terug naar overzicht

Wooncompagnie neemt definitief afscheid van kantoorpand aan het Schager Laanplein

29 augustus 2016 - Wooncompagnie is vernieuwd. Na de recente organisatieverandering wil de woningcorporatie slimmer, strakker en efficiënter werken en zodoende de huren betaalbaar houden. Dat betekent ook: werken vanuit één centrale huisvesting, aan de Geldelozeweg in Hoorn. Wooncompagnie sloot om die reden onlangs de twee vestigingen in Purmerend en Schagen. Het karakteristieke kantoorpand aan het Laanplein 3 te Schagen staat inmiddels te koop.

Altijd dichtbij en in de buurt
Hoewel de kantoren in Purmerend en Schagen zijn gesloten, blijft Wooncompagnie dichtbij. Zo kunnen bewoners veel huurderszaken online regelen, via Mijn Wooncompagnie. Voor persoonlijk contact met de corporatie kunnen huurders tijdens kantooruren bellen met de afdeling Klantcontact (0900 20 22 373, lokaal tarief). Verder is Wooncompagnie altijd ‘in de buurt’, dankzij vier buurtteams.


Pand dateert uit 1930
Het vrijgekomen kantoorpand in hartje Schagen dateert uit 1930 en is oorspronkelijk gebouwd als kantoor, met twee woningen en een dienstgebouw. In de loop der jaren is het pand deels aangepast en uitgebreid. Zo is tijdens een verbouwing een dakopbouw geplaatst, met een bruto vloeroppervlakte van zestig vierkante meter.


Van alle gemakken voorzien
De totale bruto vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt 695 vierkante meter, exclusief buitenterrein. Achter het kantoorpand liggen, op eigen terrein, enkele parkeerplaatsen. Het pand beschikt verder over alle gemakken die van een eigentijds kantoorpand mogen worden verwacht.


Twee verdiepingen

De begane grond omvat een hal, grote ontvangstruimte, sanitaire voorzieningen en in totaal vijf kantoorruimtes. De eerste verdieping, ook bereikbaar via een lift, bestaat uit een kantoorruimte en sanitaire voorzieningen. Op de tweede verdieping, bereikbaar per trap, bevindt zich een kantoordeel onder de kap, te gebruiken als vergaderruimte annex kantine met pantry.


Verkoop op basis van inschrijving
De verkoop van het pand wordt begeleid door Westvast BV in Hillegom en geschiedt op basis van inschrijving. Notariskantoor Welkers & Wardenaar in Schagen verzorgt de juridische begeleiding.

Geïnteresseerden in de aankoop van het pand kunnen zich tot 30 september 2016 aanmelden bij Westvast BV, 020-3370477 of info@westvastbv.nl. Vanaf 3 oktober 2016 start de verkoopprocedure. Deze sluit op 31 oktober 2016 om 12 uur. Biedingen dienen schriftelijk bij notariskantoor Welkers & Wardenaar ingediend te worden.