< Terug naar overzicht

Wooncompagnie pleegt onderhoud in Middenmeer

Foto 2 16 september 2013 - Nieuwe dakpannen, goten en isolerende maatregelen

Wooncompagnie is in Middenbeemster begonnen met een groot onderhoudsproject: 24 woningen worden voorzien van nieuwe dakpannen en goten. Daarnaast kunnen bewoners kiezen voor glas- en spouwmuurisolatie, voor extra wooncomfort en lagere energielasten. Onderhoud, energiezuinigheid en het beperken van de totale woonlasten voor huurders zijn speerpunten binnen het beleid van Wooncompagnie.

Het onderhoudsproject betreft woningen aan de Aagje Dekenstraat (1 t/m 6), Betje Wolffstraat (1 t/m 6), Fabritiusstraat (1t/m 6) en Raadhuisstraat (15 t/m 25). De betreffende 24 woningen zijn in de jaren 1950 tot 1953 gebouwd en dus aan onderhoud toe.

Dakpannen niet optimaal
Zo zijn dakpannen en goten van de meeste woningen niet meer optimaal. Om die reden zijn in het verleden op verschillende diverse plaatsen al pannen vernieuwd. Tijdens het onderhoudsproject vervangt Wooncompagnie alle dakpannen. Ook krijgen alle woningen nieuwe goten.

Plaatsing energiezuinige beglazing
De kozijnen, ramen en deuren van de woningen waren standaard voorzien van enkel glas. Verschillende bewoners hebben de afgelopen jaren, op eigen initiatief, door Wooncompagnie dubbelglas laten plaatsen. De bestaande kozijnen zijn echter ook prima geschikt om uiterst energiezuinig hr++-glas te plaatsen. Voor aanvang van de onderhoudswerkzaamheden is alle bewoners aangeboden, om tegen een geringe huurverhoging, te kiezen voor deze hr++-beglazing.

Herstellen en aanbrengen van spouwmuurisolatie
Sommige woningen zijn in het verleden voorzien van spouwmuurisolatie. Deze isolatie is echter niet meer optimaal. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden wordt aangebrachte spouwmuurisolatie vakkundig hersteld. Bewoners van huizen die nog niet zijn voorzien van spouwmuurisolatie, kunnen hier alsnog voor kiezen. Ook hier staat een kleine huurverhoging tegenover.

Meer comfort en energiebesparing
Door het aanbrengen van hr++-beglazing en spouwmuurisolatie worden de woningen een stuk comfortabeler. Bovendien ontstaat een aanzienlijke energiebesparing voor de huurder, terwijl het milieu uiteraard wordt gespaard.

Bij bewoners die hiervoor kiezen, is inmiddels hr++ glas en spouwmuurisolatie aangebracht. De overige werkzaamheden worden op dit moment uitgevoerd. Naar verwachting wordt het project  binnen enkele weken afgerond.