< Terug naar overzicht

Wooncompagnie versterkt haar samenwerking met WonenPlusWelzijn

20 februari 2017 - Wooncompagnie biedt huurders vanaf 65 jaar een jaar lang gratis lidmaatschap aan van WonenPlusWelzijn. Het lidmaatschap wordt in de loop van dit jaar gefaseerd ingevoerd. Met deze actie intensiveert de woningcorporatie haar samenwerking met de welzijnsorganisatie. ‘Samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, in hun eigen woning en vertrouwde woonomgeving,’ aldus gebiedsregisseur Angelo van Rijn van Wooncompagnie. De actie geldt voor bewoners die nog geen lid zijn van WonenPlusWelzijn en wonen in de regio waar deze organisatie actief is. Voor het zuidelijk deel van het werkgebied werkt de woningcorporatie voor deze actie samen met WonenPlus.

Steeds meer oudere huurders
‘Steeds meer van onze huurders zijn 65 jaar en ouder,’ stelt Angelo van Rijn. ‘We merken dat deze huurders steeds langer zelfstandig willen blijven wonen. Dit wordt vanuit de overheid gestimuleerd en ook wij vinden dat uiterst belangrijk. Vandaar dat wij nauw samenwerken met welzijnsorganisaties als WonenPlusWelzijn. Deze organisaties kunnen veel voor huurders betekenen.’

Hulp bij allerlei klusjes
Wooncompagnie heeft al jarenlang een goede samenwerking met WonenPlusWelzijn (noordelijk werkgebied) en WonenPlus (zuidelijk werkgebied). Beide welzijnsorganisaties bieden bewoners uiteenlopende ondersteunende diensten aan. Zo helpen vrijwilligers bij lichte tuinwerkzaamheden, klusjes in huis, de administratie, de boodschappen, vervoer en computervragen. Ook worden diverse activiteiten gehouden en ontvangen leden een nieuwsbrief met interessante informatie.

Huurders krijgen bericht
Om het belang van beide welzijnsorganisaties te benadrukken, betaalt Wooncompagnie al jarenlang voor huurders, die lid zijn van één van de organisaties, de helft van het abonnementsgeld. Dit jaar doet de woningcorporatie er dus nog een schepje bovenop, door huurders vanaf 65 jaar een jaar gratis abonnement aan te bieden. Huurders die in aanmerking komen voor de actie, ontvangen in de loop van 2017 een flyer met informatie over het abonnement. Ook worden zij uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

WonenPlusWelzijn en WonenPlus zijn actief in vrijwel het gehele werkgebied van Wooncompagnie, met uitzondering van de gemeenten Medemblik, Hoorn en Opmeer. In dit gebied kunnen huurders terugvallen op welzijnsorganisatie De Wering. Wooncompagnie is ook met deze organisatie in gesprek om aan te haken bij het project.