< Terug naar overzicht

Wooncompagnie versterkt samenwerking met WonenPlus

23 december 2016 - Wooncompagnie biedt huurders vanaf 65 jaar een jaar lang gratis lidmaatschap aan van WonenPlus. Het lidmaatschap wordt gefaseerd ingevoerd, in de periode van januari tot december 2017. Met deze actie intensiveert de woningcorporatie haar samenwerking met de welzijnsorganisatie. ‘Samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, in hun eigen woning en vertrouwde woonomgeving,’ aldus gebiedsregisseur Angelo van Rijn van Wooncompagnie. De actie geldt voor bewoners die nog geen lid zijn van WonenPlus en wonen in de regio waar deze organisatie actief is. Voor het noordelijk deel van het werkgebied werkt de woningcorporatie voor deze actie samen met WonenPlusWelzijn.

Steeds meer oudere huurders
‘Steeds meer van onze huurders zijn 65 jaar en ouder,’ stelt Angelo van Rijn. ‘We merken dat deze huurders steeds langer zelfstandig willen blijven wonen. Dit wordt vanuit de overheid gestimuleerd en ook wij vinden dat uiterst belangrijk. Vandaar dat wij nauw samenwerken met welzijnsorganisaties als WonenPlus. Deze organisaties kunnen veel voor huurders betekenen.’

Hulp bij allerlei klusjes
Wooncompagnie heeft al jarenlang een goede samenwerking met WonenPlus (zuidelijk werkgebied) en WonenPlusWelzijn (noordelijk werkgebied). Beide welzijnsorganisaties bieden bewoners uiteenlopende ondersteunende diensten aan. Zo helpen vrijwilligers bij lichte tuinwerkzaamheden, klusjes in huis, de administratie, de boodschappen, vervoer en computervragen. Ook worden diverse activiteiten gehouden en ontvangen leden een nieuwsbrief met interessante informatie.

Huurders krijgen bericht
Om het belang van beide welzijnsorganisaties te benadrukken, betaalt Wooncompagnie al jarenlang voor huurders, die lid zijn van één van de organisaties, de helft van het abonnementsgeld. Vanaf volgend jaar doet de woningcorporatie er dus nog een schepje bovenop, door huurders vanaf 65 jaar een jaar gratis abonnement aan te bieden. Huurders die in aanmerking komen voor de actie, ontvangen in de loop van 2017 een flyer met informatie over het abonnement. Ook worden zij uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. WonenPlus en WonenPlusWelzijn zijn actief in vrijwel het gehele werkgebied van Wooncompagnie, met uitzondering van de gemeenten Medemblik, Hoorn en Opmeer. In dit gebied kunnen huurders terugvallen op welzijnsorganisatie De Wering. Wooncompagnie is ook met deze organisatie in gesprek om aan te haken bij het project.