< Terug naar overzicht

Wooncompagnie voorziet 100 woningen in De Schermer van bodemisolatie

Bodemisolatie Schermerhorn-6715 7 maart 2018 - Huurders van honderd woningen in de Schermer zullen de gasmeter van hun woning in de toekomst extra goed in de gaten houden. Wooncompagnie brengt bij de betreffende woningen namelijk bodemisolatie aan. Bodemisolatie zorgt in de praktijk voor een droger leefklimaat en minder vocht in de woning. Hierdoor is de woning sneller te verwarmen (drogere lucht verwarmt veel sneller dan vochtige lucht), wat resulteert in een besparing op de stookkosten. Het duurzaamheidsproject gaat binnenkort van start en zal naar verwachting enkele maanden in beslag nemen.

Een 35 centimeter dikke laag ‘isolatiechips’
Bij bodemisolatie wordt een 35 centimeter dikke laag ‘isolatiechips’ onder de vloer aangebracht. Deze vorm van isolatie gaat warmteverlies via de vloer op de begane grond tegen. Ook komt er minder vocht vanuit de kruipruimte in de woning, waardoor de lucht droger wordt.

Kosteloos aangeboden
Aangezien Wooncompagnie haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid versneld wil bereiken, worden de isolerende maatregelen kosteloos aangeboden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Fihuma Groep uit Rotterdam.