< Terug naar overzicht

Wooncompagnie voorziet 100 woningen in Middenbeemster van een ‘warme jas’

Spouwmuurisolatie M'Beemster-6733 12 maart 2018 - Bewoners van honderd woningen in Middenbeemster kunnen in de toekomst aanzienlijk besparen op de energiekosten. Wooncompagnie voorziet de betreffende woningen komende tijd namelijk van dak- en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Fihuma Groep uit Rotterdam en nemen naar verwachting zo’n tien weken in beslag.

Ruimte tussen muren isoleren
Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de buiten- en binnenmuren geïsoleerd. De isolatie wordt aangebracht door gaten in de gevel te boren. Via die gaten wordt het isolatiemateriaal (foam) de spouwmuur ingeblazen. Na de werkzaamheden worden de gaten weer zorgvuldig gedicht. 

Vaarwel tocht en vocht
Dankzij de spouwmuurisolatie krijgen vocht en tocht in de woning geen kans meer. Dit zorgt voor voelbaar meer comfort, een gezonder binnenklimaat en lagere stookkosten.

Dakisolatie
Daarnaast worden de daken van de woningen aan de binnenzijde van de zolder geïsoleerd. Hierdoor verliest de woning beduidend minder warmte en hoeft er dus minder te worden gestookt.

Bodemisolatie
In de loop van dit jaar worden de betreffende woningen ook voorzien van bodemisolatie. Bij bodemisolatie wordt een 35 centimeter dikke laag ‘isolatiechips’ onder de vloer aangebracht. Deze vorm van isolatie gaat warmteverlies via de vloer op de begane grond tegen. Ook komt er minder vocht vanuit de kruipruimte in de woning. De lucht wordt droger, waardoor de woning sneller te verwarmen is. Dit alles levert meer wooncomfort en lagere stookkosten op.

Aanzienlijke besparing
Afhankelijk van het type woning en het stookgedrag besparen huurders dankzij de isolerende maatregelen minimaal 25 procent op de energiekosten. Aangezien Wooncompagnie haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid versneld wil bereiken, worden alle isolerende maatregelen kosteloos aangeboden. 

Projecten in Edam en Monnickendam
Aansluitend op het duurzaamheidsproject in Middenbeemster, start de woningcorporatie twee grootscheepse duurzaamheidsprojecten in Edam en Monnickendam. Hierbij worden respectievelijk 60 en 220 woningen voorzien van bodemisolatie.