< Terug naar overzicht

Wooncompagnie voorziet 114 woningen van uiterst duurzame dakbedekking

PageRight_Beelddakwerkzaamheden 14 maart 2014 - Wooncompagnie vervangt vanaf deze week bij maar liefst 114 woningen het dak van de berging. Het gaat om huizen in Wieringerwerf, Middenmeer en Nibbixwoud. Elke berging krijgt binnen één dag een uiterst duurzame dakbekleding aangemeten. ‘De bergingen kunnen er vervolgens weer jaren tegenaan,’ verzekert Jordy van Nugteren van Patina Dakbedekkingen in Beverwijk, die het onderhoud voor Wooncompagnie uitvoert.

Bekroond daksysteem
Bij de bergingen worden verschillende dakwerkzaamheden uitgevoerd. Zo worden de dakbekleding, afwerkranden (daktrim) en hemelwaterafvoeren vervangen. Alle bergingen worden voorzien van het zogeheten Wédéflex-daksysteem, dat door het onafhankelijke adviesorgaan BDA werd bekroond vanwege de lange levensloop. ‘Daksystemen die veel langer meegaan leveren veel minder afval, zorgen dus voor minder CO2-uitstoot en zijn dus uiterst duurzaam,’ aldus de ontwikkelaars van het systeem.

Efficiënt werken, overlast beperken
De dakwerkzaamheden in de drie kernen worden zo efficiënt mogelijk uitgevoerd. Dankzij een optimale voorbereiding, strak schema en slimme manier van werken kan Wooncompagnie de overlast voor bewoners zoveel mogelijk beperken. Dat is belangrijk, want er wordt gewerkt met branders en cirkelzagen en die veroorzaken nu eenmaal het nodige geluid.

Opgeruimd staat netjes
De werkzaamheden nemen per berging maximaal één dag in beslag. In de nabije omgeving worden containers geplaatst voor de opslag van materiaal, zodat bewoners niet onnodig lang tegen rollen dakbekleding hoeven aan te kijken. Verder worden de plafonds in de  bergingen afgeplakt, waardoor er zo netjes mogelijk gewerkt kan worden.

Tot de bouwvak
De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot de bouwvak. Het gaat om een groot aantal bergingen dus de corporatie is nog wel even bezig. De bewoners worden zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.