< Terug naar overzicht

Wooncompagnie voorziet geïsoleerde woningen in Edam ook van dubbelglas

Mevrouw Kemper 01 (1) 30 mei 2018 - Marina Kemper blij met isolatiewerkzaamheden:
‘Onze woning is veel comfortabeler geworden’

Marina (66) en Ton (67) Kemper wonen al jaren met veel plezier in Edam. En dat plezier zal volgens de twee alleen maar toenemen. ‘Onze huurwoning is optimaal geïsoleerd en daardoor nog comfortabeler geworden,’ ervaart Marina. Als hekkensluiter op eerder getroffen isolerende maatregelen, werd hun huis onlangs voorzien van HR ++ glas. ‘Je merkt meteen het verschil. Soms rijden hier veel auto’s door de straat, maar sinds we isolatieglas hebben hoor je daar vrijwel niets meer van. Ook hebben we geen last meer van tocht.’ Wooncompagnie vervangt bij in totaal drieëndertig woningen in Edam het oude dubbel glas en enkel glas door HR++ glas. Als alle beglazing is vervangen, worden de woningen aan de buitenzijde geschilderd.

Extra energiezuinig
‘Bij alle schilderprojecten die op de planning staan, inspecteren we eerst het glas,’ vertelt Projectleider Beheer en Onderhoud Laura van Eekeres van Wooncompagnie. ‘We inventariseren waar in de woning oud dubbel glas en enkel glas aanwezig is en vervangen dit door HR++ glas, nog voordat de schilderwerkzaamheden van start gaan.’ De betreffende woningen in Edam zijn eerder voorzien van bodem-, spouwmuur- en dakisolatie. ‘Nadat ook de beglazing is vervangen, zijn de woningen extra energiezuinig en comfortabel,’ aldus Laura van Eekeres.

Wel meer ventileren
Marina Kemper is tevreden over de getroffen maatregelen. ‘We hebben alleen niet gekozen voor dakisolatie omdat mijn man op zolder een speciale opbergmethode heeft gecreëerd. Het isoleren van het dak zien we om praktische redenen niet zitten. Mijn man en ik zijn erg te spreken over de bodem- en spouwmuurisolatie. Het is heel behaaglijk in huis. Ik merk wel dat we meer moeten ventileren dan voorheen. Gelukkig beschikken sommige ramen over handige roosters die je open kunt laten staan.’

Vlekkeloos verlopen
Het vervangen van het glas, uitgevoerd door het Schildersgilde in Edam, verliep volgens Marina Kemper vlekkeloos. ‘Het werk was in drie uur klaar. De mannen gingen goed en vakkundig te werk. Er moeten nog twee kleine ramen worden vervangen en dan hebben we overal dubbel glas. We zijn daar erg blij mee.’

Duurzaamheid
Wooncompagnie wil haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid versneld bereiken. Om die reden hebben de getroffen isolatiewerkzaamheden aan de betreffende woningen in Edam geen huurverhoging tot gevolg.