< Terug naar overzicht

Wooncompagnie voorziet woningen Zuidpolderlaan van duurzame dakgoten

PageRight_DSC03176_LR 2 augustus 2013 - Wooncompagnie is begonnen met een duurzaam onderhoudsproject in Edam. In woningen aan de Zuidpolderlaan worden de dakgoten vervangen door milieuvriendelijke exemplaren. Daarnaast krijgen de woningen nieuwe hemelwaterafvoeren. De totale werkzaamheden nemen in naar verwachting ongeveer twee weken in beslag.

Wooncompagnie is begonnen met een duurzaam onderhoudsproject in Edam. In woningen aan de Zuidpolderlaan worden de dakgoten vervangen door milieuvriendelijke exemplaren. Daarnaast krijgen de woningen nieuwe hemelwaterafvoeren. De totale werkzaamheden nemen in naar verwachting ongeveer twee weken in beslag.

Vervangen van goten is maatwerk
De bestaande zinken dakgoten van de woningen en bergingen worden vervangen door aluminium exemplaren, in de kleur antraciet. Het vervangen van de goten is létterlijk maatwerk.

Dakgoten op locatie gemaakt
De dakgoten worden namelijk ter plekke, op maat, gefabriceerd. Dit voorkomt onder meer onnodig transport. Verder kan op deze manier snel en doelgericht worden gewerkt. De goten hebben een erg lange levensduur en zijn minder milieubelastend doordat ze honderd procent recyclebaar zijn.

Nieuwe hemelwaterafvoeren
Ook worden de hemelwaterafvoeren vernieuwd. Alle werkzaamheden worden verricht door het bedrijf N.A.G. uit Westknollendam.

Blijven investeren in kwaliteit en duurzaamheid
Wooncompagnie blijft komende jaren investeren in kwaliteit en duurzaam onderhoud van bestaande woningen. Dit ondanks de verhuurderheffing (een soort van belasting) waarmee de corporatie door het regeerakkoord van kabinet Rutte-II wordt geconfronteerd. Deze jaarlijkse vordering kan oplopen tot twaalf miljoen euro in 2017.
Wooncompagnie wil deze rekening echter niet onverkort doorschuiven naar de huurders en dus niet teruggaan in dienstverlening en onderhoud.

Meer informatie over Wooncompagnie? Kijk op www.wooncompagnie.nl