< Terug naar overzicht

Zelfs de flats in Monnickendam gaan duurzaam ‘uit hun dak’!

Dakidaksolatie Flats Monnickendam 0043 6 september 2018 - Dakisolatie bij een flat, is dat mogelijk en zinvol? Het antwoord op die vraag is kort: in sommige gevallen zéker! Zoals in Monnickendam, waar Wooncompagnie bij elf flats de daken aan de binnenzijde voorziet (of inmiddels heeft voorzien) van isolerend materiaal. ‘De betreffende flats hebben puntdaken dus in dit geval is dakisolatie heel goed mogelijk,’ benadrukt Projectleider Beheer en Onderhoud Jelle de Winter van Wooncompagnie. ‘De dakisolatie levert de bewoners, zeker die van de bovenste appartementen, lagere energiekosten en meer wooncomfort op.’ Alle elf flats van Wooncompagnie in Monnickendam worden dit jaar maximaal geïsoleerd: bij de flats is of wordt ook spouwmuurisolatie aangebracht.

In totaal 154 woningen
Het duurzaamheidsproject dat momenteel in Monnickendam door Fihuma wordt uitgevoerd, omvat in totaal 154 woningen. Naast de flats worden 85 eengezinswoningen in de Oranjewijk voorzien van spouwmuur- en dakisolatie. Eerder werd bij deze woningen bodemisolatie aangebracht.

Voorzien van ‘theemuts’
‘Als het project is afgerond, zijn de woningen voorzien van de bekende ‘theemuts’,’ aldus Jelle de Winter. ‘De woningen zijn letterlijk van top tot teen geïsoleerd. Hiermee wordt, als het gaat om de energiezuinigheid, een zo hoog mogelijk rendement behaald.’

Duurzaamheid voorop
Duurzaamheid staat hoog op de agenda van Wooncompagnie. Om die reden investeert de woningcorporatie komende jaren extra in het verduurzamen van de woningvoorraad. Om haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid versneld te kunnen bereiken, hebben de aangebrachte maatregelen geen huurverhoging tot gevolg.