< Terug naar overzicht

‘AWM-huurders moeten zich hier prettig voelen’

10528541 Wooncompagnie 5 december 2014 - De Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam (AWM) en Wooncompagnie tekenden afgelopen zomer de fusieakte. Hiermee vonden de voormalige AWM-huurders nieuw ‘onderdak’.

De fusie tussen Wooncompagnie en AWM is sinds 30 juni 2014 een feit. Eerder kozen de AWM-leden Wooncompagnie tot meest geschikte fusiepartner.

‘Huurders een goed gevoel geven’
‘Wij vinden het belangrijk dat bewoners een betrouwbare, maatschappelijke woningverhuurder hebben,’ zegt directeur-bestuurder John Hendriks van Wooncompagnie. ‘Maar vóór alles willen we dat bewoners zich prettig en betrokken voelen bij Wooncompagnie. Wij doen er alles aan om de vroegere AWM-huurders dat gevoel te geven, nu en in de toekomst.’

Huurders en huurdersbelangen
‘We zijn verheugd dat we de vroegere bewoners van AWM mogen huisvesten,’ vervolgt Hendriks. ‘Ze zijn onderdeel van een woningcorporatie waarbij huurders en huurdersbelangen centraal staan. Een organisatie met een duurzaam verdienmodel, met gematigde huren, bescheiden bedrijfskosten en een lage schuldpositie.’

Voor huurders verandert er weinig
Voor de huurders verandert er in de praktijk weinig. De huurcontracten, algemene voorwaarden en huurprijzen zijn één op één overgenomen. Ook kunnen de huurders met hun vragen of opmerkingen nog steeds terecht bij het vertrouwde kantoor aan de Nieuwe Zijds Burgwal 34 in Monnickendam.