< Terug naar overzicht

Bouw sociale huurwoningen in de Broeckgouw vordert gestaag

Keetzijde 11 december 2017 - In het westelijk gedeelte van nieuwbouwwijk de Broeckgouw in de gemeente Edam-Volendam verrijzen vierentwintig sociale huurwoningen.

In volle gang
De bouw van de woningen in deelplan Keetzijde is in volle gang. Onlangs konden geïnteresseerden de vorderingen met eigen ogen aanschouwen, tijdens een kijkdag. De woningen worden naar verwachting eind maart, begin april 2018 opgeleverd.

Ruime woningen met drie slaapkamers
De eengezinswoningen hebben een oppervlakte van 112 vierkante meter en beschikken over een woonkamer, drie slaapkamers en een zolderruimte die bereikbaar is via een vaste trap. Alle woningen hebben een achtertuin (met berging) en zijn optimaal geïsoleerd.

Gebouwd rond binnenplein
De grondgebonden huurwoningen, naar een ontwerp van KuiperCompagnons uit Rotterdam, worden gebouwd in de vorm van een gesloten carré: een naar buiten georiënteerd blok, gelegen in openbaar groen. Het carré omsluit een binnenplein met onder meer parkeergelegenheden. Aan de voorzijde worden de huizen omzoomd door een zogenoemde Delftse stoep.

Voorrang voor inwoners uit gemeente
De huurprijzen vallen binnen de grenzen voor het aanvragen van huurtoeslag. Om in aanmerking te komen, dienen woningzoekenden te zijn ingeschreven bij Woonmatch Waterland. De woningen worden (compleet met de volledige toewijzingscriteria) medio december online geadverteerd via www.woonmatchwaterland.nl. Bij de toewijzing wordt maximaal gebruik gemaakt van de wettelijke ruimte om voorrang te geven aan inwoners van de gemeente Edam-Volendam.