< Terug naar overzicht

Contactlunches in Waterland groot succes

20170922_131713 (1) 30 oktober 2017 - Wij ondersteunden de vier Contactlunches die Stichting WonenPlus Waterland onlangs hield. Tientallen mensen schoven aan. Een impressie.

Mensen dichter bij elkaar brengen
‘Wij vinden het belangrijk dat bewoners contacten leggen en niet vereenzamen. Om die reden zijn wij graag betrokken bij initiatieven die mensen dichter bij elkaar brengen, zoals de Contactlunch,’ stelt buurtconsulent Sandra de Wit van Buurtteam Waterland e.o. van Wooncompagnie.

Een praatje maken…
De lunches werden gehouden in Monnickendam, Broek in Waterland, op Marken en in Ilpendam. De aanwezigen genoten volop van het eten en uiteraard vooral van elkaars gezelschap. ‘Voor sommige mensen, met name ouderen, is het niet altijd even makkelijk om met anderen in contact te komen,’ ervaart Sandra de Wit. ‘De Contactlunch is een ideaal moment om een praatje met elkaar te maken. Het maakt niet uit waaróver, het gaat om de gezelligheid.’ 

Langer zelfstandig wonen
De Contactlunch is een initiatief van Stichting WonenPlus Waterland, een organisatie die ouderen, gehandicapten en chronisch zieken helpt bij het zelfstandig blijven wonen, in opdracht van de gemeente Waterland. Voor het organiseren van de lunch zocht de stichting de samenwerking met onder meer Wooncompagnie en De Zonnebloem.

Enthousiaste reacties
‘De aanwezigen waren heel enthousiast,’ vertelt Sandra de Wit. ‘Er werden contacten gelegd en sommigen hebben zelfs iets afgesproken. En daar doen we het uiteraard voor.’