< Terug naar overzicht

Duurzaamheid geeft ons energie!

Duurzaam-woningaanbod-met-vlak 25 januari 2018 - Bij onze duurzaamheidsprojecten draait het zeker niet alleen om het verbeteren van de energielabels. Het gaat vooral ook om de energielásten.

Plus Pakket
In verschillende delen van ons werkgebied voeren we duurzaamheidsprojecten uit. We passen zowel vloer-, dak- en spouwmuurisolatie toe, plaatsen zonnepanelen en plaatsen, waar dat nog niet is gebeurd, HR ++ glas. Ook gaan we voor het ‘complete pakket’. Of beter gezegd: het Plus Pakket. Bij in totaal een paar duizend woningen pakken we de complete schil aan omdat er, voor wat betreft de energiezuinigheid, veel winst valt te behalen. Winst dus voor het milieu en voor onze huurders.

Een sprong maken
Door diverse isolerende maatregelen te treffen, kunnen we een sprong maken in het verbeteren van de energielabels. Het is mooi om te zien hoe bewoners op de getroffen maatregelen reageren. Zij zijn in de eerste plaats blij met het feit dat zij aanzienlijk zullen besparen op de energielasten. Een veelgehoorde reactie: ‘Elk tientje is meegenomen’. En zo is het natuurlijk ook.

Mooie verhalen
Hoewel vloerisolatie niet per se betekent dat de vloer van de woning warmer aanvoelt, ervaren bewoners van sommige woningen dat wel. Zo vertelde een al wat oudere bewoonster in Middenmeer onlangs dat ze ‘nooit meer koude voeten heeft’ en ‘haar pantoffels eigenlijk wel kan weggooien’. Dit soort verhalen geven ons weer volop energie om met volle kracht te blijven verduurzamen.