< Terug naar overzicht

Huurders Edam blij met duurzaamheidsproject

Mevrouw Kemper 01 30 mei 2018 - We voorzien drieëndertig woningen in Edam van HR++ glas. De woningen, die eerder optimaal werden geïsoleerd, worden ook geschilderd. Naar tevredenheid van de bewoners.

Nog meer woonplezier
Marina (66) en Ton (67) Kemper wonen al jaren met veel plezier in Edam. En dat plezier zal volgens de twee alleen maar toenemen. ‘Onze huurwoning is optimaal geïsoleerd en daardoor nog comfortabeler geworden,’ ervaart Marina. Als hekkensluiter op eerder getroffen isolerende maatregelen, werd hun huis onlangs voorzien van HR ++ glas. ‘Je merkt meteen het verschil. Soms rijden hier veel auto’s door de straat, maar sinds we isolatieglas hebben hoor je daar vrijwel niets meer van. Ook hebben we geen last meer van tocht.’

Extra energiezuinig
‘Bij alle schilderprojecten die op de planning staan, inspecteren we eerst het glas,’ vertelt Projectleider Beheer en Onderhoud Laura van Eekeres van Wooncompagnie. ‘We inventariseren waar in de woning oud dubbel glas en enkel glas aanwezig is en vervangen dit door HR++ glas, nog voordat de schilderwerkzaamheden van start gaan.’ De betreffende woningen in Edam zijn eerder voorzien van bodem-, spouwmuur- en dakisolatie. ‘Nadat ook de beglazing is vervangen, zijn de woningen extra energiezuinig en comfortabel,’ aldus Laura van Eekeres.

Wel meer ventileren
Marina Kemper is tevreden over de getroffen maatregelen. ‘We hebben alleen niet gekozen voor dakisolatie omdat mijn man op zolder een speciale opbergmethode heeft gecreëerd. Het isoleren van het dak zien we om praktische redenen niet zitten. Mijn man en ik zijn erg te spreken over de bodem- en spouwmuurisolatie. Het is heel behaaglijk in huis. Ik merk wel dat we meer moeten ventileren dan voorheen. Gelukkig beschikken sommige ramen over handige roosters die je open kunt laten staan.’

Duurzaam wonen zonder huurverhoging
We willen onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid versneld bereiken en zorgen voor betaalbare huren. Om die reden hebben de getroffen isolatiewerkzaamheden aan de betreffende woningen in Edam geen huurverhoging tot gevolg.