< Terug naar overzicht

Maak kennis met onze duurzaamheidsprojecten

Duurzaamheid 31 mei 2017 - We hebben de afgelopen tijd uiteenlopende duurzaamheidsprojecten afgerond. Inspirerende projecten die ons allen ‘extra energie’ geven.

Spouwmuurisolatie Edam
Zo werd bij rond de tweehonderd woningen in Edam, die eerder werden voorzien van bodemisolatie, spouwmuurisolatie aangebracht. ‘Wooncompagnie vindt het belangrijk dat huurders aangenaam wonen, de energiekosten worden beperkt en het milieu wordt gespaard,’ aldus Projectleider Beheer & Onderhoud Menno de Rooij.

Duurzame doelstellingen
‘Daarnaast willen wij onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid graag bereiken,’ vervolgt De Rooij. ‘Om die reden is besloten de spouwmuurisolatie kosteloos aan te bieden.’

Project Nibbixwoud
Daarnaast is bij twintig woningen aan de Weidelaan in Nibbixwoud bodem- en dakisolatie aangebracht. Ook worden de woningen voorzien van HR++ glas en zonnepanelen. ‘Door diverse energetische maatregelen te treffen worden de woningen extra energiezuinig,’ vertelt projectleider Beheer en Onderhoud Jeroen Oppenhuis. ‘Met alle maatregelen wordt het energielabel van de woningen teruggebracht van D naar A.’

Zonnepanelen
De huurders reageren zeer positief over de genomen maatregelen in Nibbixwoud. ‘De zonnepanelen leveren flink wat energie op,’ ervaren bewoners Charles Beij en Suzan Leeuwerke. ‘Tegelijkertijd hoeven we door alle isolerende maatregelen veel minder te stoken.’

Extra opties
Wooncompagnie biedt ook het isolatieglas en de bodemisolatie binnen dit project kosteloos aan. De zonnepanelen en dakisolatie worden aangeboden tegen een geringe huurverhoging. Alle bewoners maken gebruik van deze extra opties.

Isolatiemaatregelen in Oosthuizen
In Oosthuizen lieten we bij 58 woningen diverse isolerende werkzaamheden uitvoeren: van bodem- dak- en spouwmuurisolatie tot HR++ glas en zonnepanelen. Ook hier met het doel de energielabels terug te brengen van gemiddeld D naar A.

‘We verwachten veel te besparen’
‘Het is mooi om te zien dat we, zeker bij zonnig weer, zelf de nodige energie opwekken,’ vertellen bewoners Hans Geerlings en Astrid Kok uit Oosthuizen. ‘We verwachten, dankzij de isolatie en de zonnepanelen, maandelijks zeker vijftig euro te besparen op onze energiekosten.’ De bodem- dak- en spouwmuurisolatie zijn kosteloos aangeboden. Het plaatsen van zonnepanelen gaat gepaard met een geringe huurverhoging. ‘Maar dat verdienen we zo weer terug,’ aldus de huurders.