< Terug naar overzicht

Nu ook buurtbemiddeling in Schagen

buurtbemiddeling 5 januari 2017 - In navolging van de gemeenten Purmerend en Alkmaar wordt ook in de gemeente Schagen gewerkt met Buurtbemiddeling. Waarom vinden wij Buurtbemiddeling zo belangrijk?

Nauwe samenwerking
Voor de gemeente Purmerend verloopt Buurtbemiddeling via Clup Welzijn, in Alkmaar via De Bemiddelingskamer. In Schagen wordt deze vorm van bemiddeling georganiseerd door WonenPlusWelzijn, een welzijnsorganisatie waar wij al jarenlang nauw mee samenwerken.

Veertien vrijwilligers
WonenPlusWelzijn is op verzoek van de gemeente Schagen officieel gestart met Buurtbemiddeling. In samenwerking met MEE & de Wiering zijn inmiddels veertien vrijwilligers opgeleid.

Aangenaam woonklimaat
Wooncompagnie wil bijdragen aan een aangenaam woonklimaat. Buurtbemiddeling kan daarin een belangrijke rol spelen. Bij Buurtbemiddeling zorgen twee opgeleide vrijwilligers ervoor dat er een goed gesprek tussen beide partijen op gang komt. Samen wordt gewerkt aan afspraken die voor beide partijen aanvaardbaar zijn. In ruim 75 procent van alle acties is Buurtbemiddeling succesvol. 

Wanneer wel en wanneer niet?
Buurtbemiddeling biedt een helpende hand bij onder meer geluidsklachten, rommel in de tuin, parkeerproblemen en pesten. Kortom, kleine irritaties die kunnen ontaarden in ernstige ruzies. Bij zwaardere conflicten, die het gevolg zijn van bijvoorbeeld verslavingen of psychische problemen, mishandeling of buitensporige agressie, wordt Buurtbemiddeling niet ingezet.

Zelf contact opnemen
Huurders die hulp nodig hebben kunnen zelf contact opnemen met Buurtbemiddeling. In sommige gevallen kan Wooncompagnie de hulpverlening in gang zetten. Meer informatie over Buurtbemiddeling in Schagen is te vinden op www.buurtbemiddelingschagen.nl.