< Terug naar overzicht

Realisatie van 54 betaalbare woningen in Middenmeer

G07 Middenmeer 201802134 11 april 2018 - Dat er in Middenmeer behoefte is aan betaalbare woningen, bleek onlangs tijdens een drukbezochte woonmanifestatie. Met de manifestatie werd de aftrap gegeven voor de realisatie van 54 sociale huurwoningen.

Veel interesse
De woonmanifestatie op woensdag 7 maart jongstleden werd zeer druk bezocht. Tijdens de inloop-woonmanifestatie, in zalencomplex De Meerbaak, kregen bezoekers een goed beeld van de woningen die in Middenmeer verrijzen. De aanwezigen waren bijzonder enthousiast en er bleek veel interesse te zijn in de diverse woningtypes. Om die reden hebben we besloten het project niet gefaseerd uit te voeren, maar de bouw op de drie locaties aansluitend te laten plaatsvinden.

Ondertekening overeenkomst
Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe uit Nieuwegein, tekenden, woensdag 14 maart een ontwikkel- en realisatieovereenkomst voor de bouwplannen aan de Prof. Lorentzstraat, Kanaalweg en Dr. Lovinkstraat. De plannen maken deel uit van de laatste fase van de herstructurering van Middenmeer, die het dorp een boost moet geven.

‘Betaalbaar en prettig wonen’
Het realiseren van voldoende betaalbare woningen is speerpunt bij Wooncompagnie. ‘We zijn blij dat we 54 sociale huurwoningen aan onze voorraad in Middenmeer kunnen toevoegen,’ vertelt directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie. ‘We willen dat mensen prettig en betaalbaar wonen en tevreden zijn met hun woning en woonomgeving. Bij deze nieuwbouwplannen snijdt het mes aan twee kanten: we creëren goede, betaalbare woningen en tegelijkertijd zorgen we er met elkaar voor dat Middenmeer een bruisende toekomst tegemoet gaat.’

‘Betaalbare, duurzame woningen’
‘We zijn er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan goede, betaalbare en duurzame woningen in Middenmeer,’ vertelt Hein Trebbe jr. directeur bij Trebbe. ’De missie van Wooncompagnie, mensen die prettig en betaalbaar wonen en tevreden zijn over hun woning en leefomgeving, sluit naadloos aan op onze visie. Het is fijn dat we elkaar daarin kunnen vinden en versterken. Met dit nieuwe plan, dat goed wordt ingepast in de omgeving, kunnen we optimaal invulling geven aan onze samenwerking.’

Meeste huurprijzen onder de 600 euro
De meeste woningen worden aangeboden met een huurprijs onder de 600 euro (laagste aftoppingsgrens bedraagt 597, prijspeil 2018), maar er liggen ook kansen voor doelgroepen die daar net buiten vallen. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting in september/oktober 2018.