< Terug naar overzicht

Realisatie van 70 sociale huurappartementen in Wagenweggebied

Nieuwbouw purmerend 11 december 2017 - Samen met de gemeente zoeken wij oplossingen om de woningnood in Purmerend aan te pakken. Het nieuwbouwproject in het Wagenweggebied is er één van.

Ondertekening overeenkomst
Onlangs tekenden wethouder Hans Krieger van de gemeente Purmerend en onze directeur-bestuurder Stefan van Schaik een overeenkomst voor de realisatie van 70 sociale huurappartementen op de locatie Dopsloot aan de Lambertus Huisengastraat in het Wagenweggebied.

Drie gebouwen van vier tot vijf lagen
De appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen van vier tot vijf lagen hoog en bedoeld voor één- tot tweepersoonshuishoudens. Parkeerplaatsen komen tussen de gebouwen en aan de weg. Samen met de gemeente en buurtbewoners kijken we naar de verdere inrichting van de openbare ruimte en het speeltuintje. De bestemmingsplanprocedure start volgend jaar en de bouw start op zijn vroegst eind 2018.

Voorzieningen om de hoek
Wonen in het vernieuwde Wagenweggebied is wonen in een moderne woning, omringd door groen en met voorzieningen om de hoek. Gelegen vlak naast de Purmerendse binnenstad, liggen er mooie kansen om in dit gebied te ontwikkelen tot levendige stadsbuurt.