< Terug naar overzicht

‘Trots op samenwerking met Woonzorggroep Samen’

Artikel Elshof 2 (1) 5 januari 2017 - De opening van De Elshof in Anna Paulowna door wethouder Mary van Gent staat symbool voor de bijzondere samenwerking tussen Wooncompagnie en Woonzorggroep Samen.

Kleinschalige woningen en appartementen
De Elshof omvat een complex met vier kleinschalige woningen voor in totaal 28 mensen met dementie en 18 huurappartementen. De appartementen zijn in drie lagen gebouwd en beschikken over een lift. Locatie Kleinschalig Wonen De Elshof van Woonzorggroep Samen en de appartementen van Wooncompagnie maken deel uit van de eerste fase van nieuwbouwplan Elshof-Zuid.

Met recht trots
De Elshof is het resultaat van een nauwe en succesvolle samenwerking tussen Wooncompagnie en Woonzorgroep Samen. ‘We hebben met elkaar een bijzonder en uiterst duurzaam project kunnen realiseren,’ aldus directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie. ‘Daar kunnen alle betrokkenen met recht trots op zijn.’

Prachtig complex
‘Het is een prachtig complex geworden, de woningen zijn van alle gemakken voorzien,’ vertelt Hans Groenendijk van de Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen. ‘In de gezellig huiskamer is het goed toeven, maar de bewoners kunnen zich desgewenst ook in hun eigen zit/slaapkamer terugtrekken.’

Intensieve samenwerking
Wooncompagnie was verantwoordelijk voor de bouw van het complex en de appartementen. ‘Het bouwtraject vroeg veel aandacht, maar dankzij een goed en intensief contact met Woonzorggroep Samen hebben we dit project naar tevredenheid en volgens planning kunnen realiseren,’ stelt procesmanager Mascha Kramer van Wooncompagnie.

Een thuisgevoel

Zo veel mogelijk als thuis, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met eigen meubels en spulletjes. Daarnaast is er in elke woning een gemeenschappelijke woonkamer: een overzichtelijke, huiselijke omgeving waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Het complex beschikt over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin.

Zeer duurzaam
De Elshof is zeer duurzaam. Op het dak van het woonzorggebouw prijken 138 zonnepanelen, die naar verwachting voor ruim tachtig procent voorzien in het energieverbruik. Bovendien zijn er 28 zonnecollectoren aangebracht om het water extra op te warmen. Verder maakt het complex gebruik van een aardwarmtesysteem, voor de verwarming en afkoeling van het gebouw.