< Terug naar overzicht

We willen huurders extra energiebewust maken

LED-lampenactie 19 september 2017 - Onze recentelijke ledlamp-actie is één van de manieren waarmee we huurders extra energiebewust willen maken. Wat houdt de actie precies in?

Waarom deze actie?
We hebben huurders van een groot aantal woningen een gratis ledlamp aangeboden. Met dit duurzame presentje vierden we dat hun woning onlangs een stuk energiezuiniger is gemaakt. Tegelijkertijd willen met de actie bewoners stimuleren nog bewuster om te gaan met energie. Zo wordt, voor wat betreft het energieverbruik in de woning, een optimaal resultaat behaald.

Meer comfort, lagere lasten
De betreffende woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van bodemisolatie. Dit zorgt voor meer wooncomfort en aanzienlijk lagere energielasten. ‘Bewoners kunnen uiteraard ook zelf veel doen om het energieverbruik terug te dringen,’ zegt projectleider Beheer en Onderhoud Menno de Rooij. ‘Daarom kregen de bewoners, naast de ledlamp, een flyer met slimme bespaartips aangeboden.’

Duurzaam investeren
Wooncompagnie investeert komende jaren extra in het verduurzamen van haar woningbezit. Een groot aantal woningen wordt voorzien van uiteenlopende energetische maatregelen. Dat kan variëren van bodem-, spouwmuur- en dakisolatie tot het aanbrengen van zonnepanelen. ‘We brengen de maatregelen bij zoveel mogelijk woningen aan, zodat zoveel mogelijk huurders kunnen profiteren van de voordelen,’ aldus Menno de Rooij.