< Terug naar overzicht

Wooncompagnie draagt steentje bij aan de bouw appartementencomplex

Steentje bijdragen-71 30 oktober 2017 - Wooncompagnie draagt letterlijk en figuurlijk een steentje bij aan de realisatie van een bijzonder appartementencomplex aan de Beethovenlaan in Schagen.

Metselen van een steen
Met het metselen van een steen (ofwel ‘een steentje bijdragen’) door onze directeur-bestuurder Stefan van Schaik en directeur Rob van der Jagt van Trebbe West, werd op feestelijke wijze aandacht geschonken aan de bouw van het nieuwe appartementencomplex aan de Beethovenlaan in Schagen. Aansluitend gingen we ‘happen met de bouwer’: met een warme lunch werd, samen met de bouwers, stilgestaan bij dit bijzondere project. Klik hier voor een korte impressie.

‘Complex voor brede doelgroep’
‘Wij zijn verheugd dat wij door de gemeente Schagen zijn uitgenodigd om op deze plek aantrekkelijke, betaalbare appartementen te realiseren, die geschikt zijn voor een brede doelgroep,’ zegt Stefan van Schaik. ‘Samen creëren we een complex waar jongeren, starters en senioren kunnen wonen en leven, op een mooie, centrale locatie in Schagen.

Concept HoogWonen
‘Wooncompagnie zocht een bouwer die appartementen conceptueel kan ontwikkelen en realiseren en wij zijn erg blij dat we met ons concept HoogWonen een naadloze invulling kunnen geven aan die vraag,’ vertelt Rob van der Jagt. ‘Een mooie bijkomstigheid is dat wij ons werkgebied met deze prachtige opdracht verder naar het noordwesten van het land kunnen uitbreiden.’

Vier bouwlagen, 48 driekamerappartementen
Het complex bestaat uit vier bouwlagen en biedt ruimte aan 48 driekamerappartementen. De appartementen variëren in oppervlak tussen 65 m2 en 75 m2 en zijn daarmee geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Met de realisatie van dit complex wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de belofte van de gemeente Schagen om meer woningen in de sociale huursector te realiseren. Naar verwachting vindt de oplevering in het eerste kwartaal van 2018 plaats.