Winkelmadepark, van oud naar nieuw

 

U vindt hieronder impressies en plattegronden
Transformatie Winkelmadepark
Gebouw 1
Begane grond gebouw 2
Eerste verdieping gebouw 2
Gebouw 3
Gebouw 5
Werk aan de Winkel
Er is voor Wooncompagnie en bouwbedrijf Tuin letterlijk werk aan de Winkel. Er wordt namelijk gewerkt aan de bijzondere metamorfose van het Winkelmadepark in hartje Winkel.
Tijdens een informatiebijeenkomst in het najaar 2019 hebben belangstellenden een kijkje op locatie kunnen nemen om de werkzaamheden en het beoogde eindresultaat te bewonderen.
Wonen in Winkelmadepark
Wonen in het project Winkelmadepark is straks ánders wonen. We gaan toekomstige bewoners bij de toewijzing niet zozeer selecteren op inschrijf- of woonduur maar we zoeken vooral huurders van jong tot oud met dezelfde instelling. Mensen die midden in het leven staan en vérder kijken dan de eigen voordeur. Bewoners die er graag samen voor willen zorgen dat het prettig wonen is in Winkelmadepark. Een handje helpen bij het tuinonderhoud van het park. Een boodschap voor iemand doen. Even met de buurman meegaan naar de huisarts of een schilderij ophangen voor de buurvrouw. Binnen Winkelmadepark zal dit heel gewoon zijn om dat voor elkaar te doen. En juist dat maakt het project zo bijzonder.
Met elkaar voor elkaar
Op het terrein van het voormalig verzorgingshuis komen zelfstandige woningen voor jong, oud, alleenstaanden, stellen of gezinnen die verder kijken dan hun eigen woning. Bewoners van Winkelmadepark hebben straks namelijk zorg voor de woonomgeving en zorg voor elkaar. Iedereen heeft zijn eigen voordeur en zijn eigen plek. Wonen in Winkelmadepark is wonen ‘in gezamenlijkheid’. Hoe dat precies wordt ingevuld, bepalen de bewoners zelf. Zij denken nu al mee en geven het woonconcept vorm. Uiteindelijk vormen alle bewoners een vereniging van bewoners, die de handen uit de mouwen steekt.
De woningen
De 92 woningen in Winkelmadepark worden gefaseerd opgeleverd en is een afwisselende mix: er zijn eengezinswoningen, één- en tweekamerappartementen.
Vragen?
Heeft u vragen? Deze kunt u mailen aan winkelmadepark@wooncompagnie.nl

Heeft u een vraag?