Woningruilmarkt gemeente Schagen

Woont u in de gemeente Schagen en zoekt u een woning die beter bij u past? Wilt u graag verhuizen maar staat u nog niet (lang) ingeschreven en bent u voorlopig nog niet aan de beurt? Of komt u niet in aanmerking voor een andere woning vanwege de huidige inkomensgrenzen? Misschien biedt woningruil dan een oplossing.

Kom dan naar de Woningruilmarkt in het centrum van Schagen (De Blokhut, De Loet 10) op zaterdag 9 maart tussen 10-12 uur. Dit kan dé kans bieden om snel & makkelijk een woning te vinden om mee te ruilen! Biedt uw eigen woning aan door middel van foto’s en kijk ter plekke met welke woning u zelf kunt ruilen.

Hiervondt vindt u de meest gestele vragen.

Veelgestelde vragen

Stuur een mail naar klantcontact@wooncompagnie.nl met als onderwerp ‘Woningruil’. Vermeld uw naam, telefoonnummer en huidige woonadres. U kunt ook bellen met de afdeling Klantcontact via 0900 20 22 373. Na aanmelding ontvangt u vrijblijvend praktische informatie over hoe u deelneemt aan dit evenement en wat hier bij komt kijken. U kunt zich aanmelden tot en met vrijdag 22 februari 2019. Ook als u zich niet heeft aangemeld bent u natuurlijk van harte welkom deze ochtend.
De woningmarkt is momenteel gespannen en de overstap van huur naar koop lijkt moeilijker dan ooit. Hierdoor raakt de huurmarkt meer en meer verstopt. De inkomensgrenzen maken het nog moeilijker om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Woningruil kan huurders helpen aan een meer passende woning. Wij zetten ons graag in om deze huurders met elkaar in contact te brengen.

Hier is voor gekozen, omdat het een pilot is. We gaan kijken of er animo is en er succesvolle woningruilen ontstaan. Aan de hand daarvan bepalen we de vervolgstappen.
• Na toestemming voor woningruil moeten alle ruilkandidaten de woning daadwerkelijk in gebruik nemen als woonruimte.
• U dient minimaal één jaar woonachtig te zijn op uw huidige adres.
• Binnen één jaar na de woningruil mag u de huur niet opzeggen.
• Er is geen huurachterstand.
• Alle plichten uit de huurovereenkomst worden correct uitgevoerd.
• De woning wordt geaccepteerd zoals hij op dat moment is. Wooncompagnie verricht geen werkzaamheden wanneer er woningruil wordt gedaan.
• De woning mag geen 'bijzondere' woning zijn (dus bijvoorbeeld geen aangepaste woningen met specifieke woonvoorzieningen).
• Woningruil is alleen mogelijk als de nieuwe woning ook daadwerkelijk een sociale huurwoning blijft. Sommige woningen worden verkocht, gesloopt of gerenoveerd.
• Als u al bij Wooncompagnie huurt en u wilt van woning ruilen dan bestaat de mogelijkheid om af te wijken van de bestaande inkomenseisen. Dit wordt beoordeeld per aanvraag.
De Woningruilmarkt wordt op zaterdag 9 maart tussen 10.00 en 12.00 uur georganiseerd in het centrum van Schagen De Blokhut, De Loet 10.
Ja, deelname aan de woningruilmarkt is kosteloos.
Als u zich heeft aangemeld ontvangt u een instructiemail waarin u de gegevens van de aangeboden woning kunt achterlaten. Wij maken er een overzicht van en plakken dit op grote borden bij de locatie.

Bedankt voor uw aanmelding! We kijken uit naar de Woningruilmarkt. U ontvangt binnenkort een e-mail met instructies om uw woning aan te melden voor de woningruilmarkt.
Nee, de woningruilmarkt is enkel voor huurders van Wooncompagnie.
De woningruilmarkt is voornamelijk voor huurders van Wooncompagnie. Maar kom vooral langs om het aanbod te bekijken, mocht er een woning tussen zitten die u aanspreekt. Dan bekijken we ter plaatse de mogelijkheden.