Een buur van goud

Bewoner Gouke Bekkema benoemd tot erebuurtbewoner

Wat doe je voor bewoners die echt het verschil maken in hun wijk? Die de buurt steunen en versterken op manieren die je als woningcorporatie zelf nooit kunt? Deze bewoners mogen best eens in het zonnetje gezet worden over wat ze allemaal belangeloos doen. En dat is precies wat Wooncompagnie op woensdag 19 juni voor de derde keer deed.

Volkomen overvallen
Directeur-bestuurder Stefan van Schaik overhandigde het erelintje aan Gouke Bekkema (82) uit Wieringerwerf, die al jaren van alles over heeft voor zijn buren. Van klussen, tot groente uitdelen uit zijn volkstuin tot het bijhouden van de tuin en tijdens vakanties het buiten zetten van de containers. Vanaf vandaag mag hij zich officieel erebuurtbewoner noemen. De hele buurt zat in het complot en Gouke was compleet verrast, ondanks dat hij normaal alles in de gaten heeft.

Van onschatbare waarde  
Stefan van Schaik, directeur-bestuurder Wooncompagnie: ‘Personen zoals Gouke, die zich vrijwillig inzetten en zo de buurt helpen dragen, zijn van onschatbare waarde. Hij is met recht een ‘buur van goud’. Ik vind het een eer om namens de hele buurt mijnheer Bekkema dit erelintje op te spelden’.

De lijm in de straat
Bewoners die zich inzetten voor hun wijk en buren zijn vaak de stille krachten van de gemeenschap. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden, want vaak is bescheidenheid een kerneigenschap van mensen die graag goed doen voor iemand anders. Daar is Gouke Bekkema schoolvoorbeeld van. Toch hecht Wooncompagnie er waarde aan deze mensen te vinden. ‘In dit geval op voordracht van tal van buren, dat maakt dit derde lintje extra speciaal’, besluit Van Schaik.

In de Marsstraat in Wieringerwerf werd de nieuwe erebuurtbewoner goed gevierd met een persoonlijk gedicht, feesttent, muziek, wentelteefjes, koffie en thee. Vele buurtbewoners kwamen Gouke verrassen. En omdat zij graag eens wat wilden terugdoen, ontving Gouke namens de buurt nu zelf een rijkgevulde mand met verse groente.