De Veldwachter

Betrokken Wonen in De Veldwachter Schagen
Wonen in een omgeving waar buren naar elkaar omkijken. Het wooncomplex De Veldwachter in Schagen biedt zo’n fijne woonomgeving voor mensen die een sociale huurwoning zoeken in een sociale en betrokken omgeving. Een plek waar bewoners volledig zelfstandig wonen, maar elkaar de helpende hand bieden, waar en wanneer dat nodig is. Of gezellig tijd met elkaar doorbrengen in de gezamenlijke ontmoetingsruimte. 

Op deze manier creëren we een woongemeenschap van 28 huishoudens, waar betrokkenheid centraal staat. Voor mensen van jong tot ouder, alleen of samen. Of mensen met behoefte aan wat ondersteuning van de buren, zoals een aantal jong volwassenen met autisme. Deze mix van bewoners maakt dat iedereen zich straks thuis voelt in De Veldwachter.

Bekijk hier de video over Betrokken Wonen in De Veldwachter 

Overige projectinformatie

De woningen

In totaal zijn het 124 woningen, waarvan 28 sociale huurappartementen voor Wooncompagnie. Alle appartementen beschikken over een tuin of balkon. De gebouwen worden in een parkachtige omgeving gerealiseerd, vlakbij het gezellige centrum en het station van Schagen.

Onze woningen zijn zo’n 64m² groot en hebben allemaal drie kamers. Iedere woning heeft een fietsenberging op de begane grond. Parkeren kan in de wijk, ieder huishouden komt in aanmerking voor één parkeervergunning. Natuurlijk zit er een lift in het gebouw, dus ook voor ouderen of mindervaliden wordt dit een fijne plek om te wonen. We bouwen deze woningen voor een woongemeenschap, een woongemeenschap die nog moet ontstaan. De buren moeten iets voor elkaar betekenen en iets voor elkaar over hebben. Daarnaast moet het een veilige woonomgeving worden voor een aantal jong volwassenen met autisme.

Huurprijs

De huurprijzen liggen tussen de € 650,43 en 713,77 per maand. 

 

Planning

De bouw start begin 2023. Naar verwachting worden de appartementen in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.

Betrokken partijen

Bot Bouw