Spoedzoekerswoningen in Middenmeer

Gemeente Hollands Kroon heeft besloten dat er aan de Hoornseweg in Middenmeer tijdelijke woningen worden gebouwd. Wooncompagnie zorgt voor de bouw en het onderhoud van de woningen. Van de in totaal 48 woningen zijn 16 woningen beschikbaar voor spoedzoekers. De overige woningen zijn voor Oekraïense vluchtelingen en statushouders.

Wat is een spoedzoeker?
Spoedzoekers zijn mensen die snel een huis nodig hebben. Er is sprake van een levensontwrichtende woonsituatie. Dit betekent dat de spoedzoeker met zijn of haar inwonende familie gevaar loopt of zelfs dakloos kan worden. Spoedzoekerswoningen zijn tijdelijke woningen. Een bewoner doet er dus alles aan om zo snel mogelijk weer naar een andere woonruimte te verhuizen, zodat de tijdelijke woning weer beschikbaar komt voor andere spoedzoekers.

Gemeente Hollands Kroon behandelt de aanvragen en bepaalt de volgorde
Tussen 9 en 24 mei kun je een aanvraag doen bij de gemeente Hollands Kroon om in aanmerking te komen voor een spoedzoekerswoning. Heb je interesse? Kijk dan op de website van de gemeente Hollands Kroon voor alle voorwaarden en informatie over hoe je een aanvraag kunt indienen:

https://www.hollandskroon.nl/ontwikkelingen/spoedzoekerswoningen/

Meer informatie nodig?
We verwachten dat de woningen medio september 2024 klaar zijn. Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen over de spoedzoekersregeling, de aanvraag en de toewijzing? Neem dan contact op met de gemeente Hollands Kroon via: https://www.hollandskroon.nl/contact/.